понеделник, юли 15, 2024
публикации

Колко далеч е Витоша?

От 15 ски писти в миналото е останала само една действаща ски писта, която е оторизирана – Витошко лале, където могат да карат ски всички – от спортните клубове и ски училищата, до любителите на зимните спортове – начинаещи и напреднали.
От 14 съоръжения, работят само 4. Единственият действащ кабинков лифт е Симеоновския, който често аварира.
Една единствена автобусна линия може да ни отведе към тази дестинация.
Само по-възрастните софиянци си спомнят за семейните екскурзии чрез княжеския лифт, който е спрян от 1995 г. Като пречка за развитие се сочи Плана за управление на Природен парк Витоша, който е бил в сила до 2015 г. Има актуализация, която трябва да е активна до 2024 г., но тя все още не е приета. До влизането и в сила действа вече изтеклия план за управление. От Столична община твърдят, че са предвидени повече от 70 млн. евро. за развитието на ски туризма на Витоша, но кога и по какъв начин ще бъдат усвоени – не е ясно…
Въпросите на sofianci.net са:
Защо така мудно, летаргично и безотговорно се бави приемането на актуализацията на Плана за управление на Природен парк Витоша? Дали трябва да изчакаме да дойде 2024 г., за да се приеме нов план?
Вярно ли е, че с приемането на тази актуализация ще се отвори възможност за нови инвестиции на Витоша?
Не е ли време да бъде прекратен договора с концесионера, който и без това твърди, че миналия сезон е претърпял големи загуби?
Sofianci.net призовава всички от Столична община, Министерството на спорта и Правителството да доближат отново Витоша до хората и града, за да може да стане част от нашия живот.БЪДЕТЕ АКТИВНИ СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ! ГЛАСУВАЙТЕ!

Всеки може да гласува без задължителна регистрация от едно IP не повече от 3 пъти в рамките на 24 дни.
[yop_poll id=“13″]
[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]