понеделник, юли 15, 2024
публикации

Поредният псевдо-протест в квартал Лозенец

Публикуването на план за кръгово кръстовище на две нива в кв. Лозенец от ръководеното от главния архитект на София Здравко Здравков направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община даде повод на група развълнувани граждани да излязат на пореден протест срещу изграждането на високата сграда „Златен век“. След като отпаднаха един по един всичките им доводи за протести срещу сградата „Златен век“:
като незаконно и некачествено строителство, липса на достатъчно парко места (от задължителни 108, ще има 123), нарушаване на въздушните течения над София, спиране на гледката към Витоша (въпреки че бъдещата сграда може да спре гледката към Витоша единствено и само на част от гостите на хотел Маринела), изграждането на кръгово в района ги вдъхнови в търсене на нови причини за протести, като обявиха че то ще обслужва само и единствено непостроената още сграда, което звучи повече от абсурдно. За всички е ясно, че едно кръгово винаги е в полза за натоварен трафик. Протестиращите, които виждаме почти във всички протести в София, независимо за какво – дали ще спасяват Младост, Оборище, Лозенец, та дори и Пирин явно са широко скроени хора и прегръщат набързо всяка кауза, за която се сетят. Десетината участници, повечето от които не живеят в квартала бяха в основата си активисти от партията на Георги Кадиев „Нормална държава“, неизменните зелени + разбира се Мариян Башур – участник и съорганизатор на протести в квартала. Отразяваме този псевдо-протест, само защото е жалко продължение на други наши публикации по темата и не се намира протестно събитие в София, в което същите протестиращи да не участват.

Псевдо-протест - Лозенец
На т. нар. Протест журналистите и полицията бяха повече от протестиращите.

Войслав Тодоров – общински съветник и лице, оглавяващо всички протести, в които участват активистите на Георги Кадиев от партията „Нормална държава“.
Никола Вапцаров – млад юрист, обичащ да нарича себе си независим в търсенето на политическа кариера. След десетки протести в Младост успява да се домогне до поста зам. кмет на община Младост, откъдето е изхвърлен след половин година поради явно несправяне и нежелание да изпълнява задълженията си. Твърди се, че за времето на неговото кметуване основната му цел е била да раздава разрешителни за строеж, срещу които преди това е протестирал и спирал.
Мария Кавлакова – активистка от партията на зелените и неуспешен кандидат-депутат от проекта „Да, България“. Явно ще продължаваме да я виждаме във всякакви протести и изяви до реализиране на политическата и кариера. Само в България може да има шизофренна симбиоза между зелено мислещ и протестиращ човек, желаещ да е депутат от типично дясна партия.
Мариян Башур – любимец на квартала, един от първите организатори на протестите срещу високата сграда „Златен век“. Същият е забелязан да празнува Нова година в хотел Маринела – една от високите сгради в София, която ще бъде надстроявана, за което той лично няма нищо против.

Сградата Златен век на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ – София се устремява към своите нови върхове… повече може да прочетете ТУК.

БЪДЕТЕ АКТИВНИ СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ! ГЛАСУВАЙТЕ!

Всеки може да гласува без задължителна регистрация от едно IP не повече от 3 пъти в рамките на 24 дни.
[yop_poll id=“19″]