неделя, април 21, 2024
публикации

Протест в кв. Витоша

Докато квартал Лозенец безмълвно търпи няколко човека, които протестират срещу нови инфраструктурни проекти, то жители на други квартали се мъчат да привлекат внимание, за подобряване и развитие на социално-битовата и транспортна инфраструктура.
Недоволството на хората от кв. Витоша е от преди 3 месеца.
Жителите на кв. Витоша излязоха отново на протест с искания да се създаде цялостна визия за развитието на квартала, за подобряване на социално-битовата и транспортна инфраструктура. При първия си протест на 21 октомври миналата година те имаха среща с управлението на Столична община в лицето на г-жа Йорданка Фандъкова, на която са поети ясни ангажименти за развитието на квартала. В новия си протест гражданите негодуват срещу това, че поетите ангажименти не се изпълняват и се нарушават срокове. В епицентъра на протеста отново е новострояща се сграда, която ще е висока 52 м. (ок. 17 етажа). Протестиращите са възмутени и от това, че общината е продала общински терен за построяването и. Те заплашват, че ще направят колективен иск за по-добра битова и транспортна инфраструктура.
Ясно е, че строежите в София ще продължават и този процес не може да бъде спрян. Активността на гражданите в кв. Витоша и исканията им са повече от справедливи и техните протести е трябвало да започнат в мига, когато са станали жители на квартала със закупуване на своите жилища, защото проблемът стои още с построяването на първата кооперация в този млад квартал. Модата да се протестира набира в сила в София, особено сега по време на европредседателството. Сериите с протести за спасяването на квартали, планини, болници, некачествени ремонти, недоволство от управления, накърнени репутации и какво ли още не кара група активни хора бързо да се ориентират в обстановката и да рекламират своите каузи в името на хората, имащи нужда да им се обърне внимание…

БЪДЕТЕ АКТИВНИ СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ! ГЛАСУВАЙТЕ!

Всеки може да гласува без задължителна регистрация от едно IP не повече от 3 пъти в рамките на 24 дни.
[yop_poll id=“22″]
[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]