понеделник, юни 24, 2024
публикации

Общински наем от над 300 000 лв. малее на общинския съветник Войслав Тодоров

Отново се очаква организиран протест срещу изграждането на една от най-красивите сгради в София – сградата Златен век, поне от визуалните материали, които могат да се видят в интернет. Отдавна наблюдаваме и отразяваме системния тормоз и методично планиран натиск върху инвеститор, чийто реализирани през годините проекти превръщат столицата ни в наистина красив и модерен град. Компанията Артекс Инженеринг, която е на мушката на професионалните протестери е с десетки награди, от които повечето са за Жилищна сграда на годината.

Обекти на Артекс Инженеринг
Обекти на Артекс Инженеринг

Системните протести, организирани срещу тази компания, в които участват общински съветници от ляво и дясно като Войслав Тодоров, Иво Божков и др. не щадят сили и енергия за дискредитиране и накърняване имиджа на инвеститора. Този път, обвинявайки го в корупционни практики при завземане уж на символична цена на тротоара и част от улица „Златен рог“ в кв. Лозенец. Същата групичка е тропала на вратите на инвеститора, както сами се хвалят в социалните мрежи в искане на документи и разрешителни, заплашвайки с протести и прокуратура по вече познатите ни схеми от кв. Младост. Това наложи да отидем на място, за да видим за какво точно става дума. Пристигнахме малко след пиковите часове за София, като улицата Златен рог беше изключително спокойна от трафик. Може би пешеходците бяха повече от движещите се автомобили. От компанията е изградено безупречно съоръжение за безопасно преминаване на граждани покрай строителния обект, като от двете му страни – на входа и изхода е поставена информационна табела. На същата е посочена и цената, която компанията заплаща на общината за неудобството, което причинява на гражданите в квартала.

В десетки публикации в интернет се разпространява информация, че наемът, който се плаща е символичен и че най-вероятно става дума за корупция и за напълно незаконни действия. Разпространяването на подобни неверни твърдения и явният натиск по превърнали се вече в шаблон схеми на въздействие може би е накарало компанията да упомене и сумата, която заплаща на общината – това е сума, според нас далеч от символична. Честно казано всичко това много ни напомня на протестите в община Младост, още повече, че някои от протестиращите са същите. Докога работещи и успешни български компании ще бъдат притискани от хора с политически амбиции?

Длъжни сме да споделим и публикация в авторитетния сайт за архитектура и дизайн, представящ визията на сградата Златен век на Артекс Инженеринг: ARCHDESIGN.INFO

[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]